"A kezdetek"
Nar Gourmet blog
A török gasztronómiához kapcsolódó pályafutásom ezzel a bloggal indult, ahol 3 éven át osztottam meg különleges recepteket és gasztrotörténeti érdekességeket.
Azóta a főzés vette át az írás helyét, de a cikkek mit sem vesztenek aktualitásukból! Olvassátok szeretettel!


Készíts te is török mezevacsorát otthon! – 3 szuperkönnyű recept
Itt a hétvége és úgy néz ki, hogy jó idő ígérkezik, így aki megteheti még kiülhet a kertbe/teraszra falatozni és élvezni az indián nyarat. Ilyenkor senkinek nincs kedve órákat eltölteni a konyhában főzőcskézéssel, ugyanakkor jól esik, ha még tudjuk élvezni egy kicsit a nyári zöldségeket!


Egy tökös török – avagy musakka másképp
Elképesztő tempóban rohan a nyár, csak kapkodom a fejem, hogy már megint melyik gyümölcsnek/zöldségnek múlt el a szezonja! Bár általában én előre nézem ki a recepteket és azok szerint vásárolok be, most úgy döntöttem, hogy a meleg évszak hátralevő néhány hetében mindenféle tervezés nélkül összegyűjtöm a kosaramba a piacon fellelhető legszebb idényzöldségeket és azokhoz keresek majd török recepteket.


Tutanhamon útitársa, Szulejmán kedvenc frissítője, a nyár íze – görögdinnye-sztori
Nektek mi az az egyetlen íz, ami bármikor a nyarat juttatja eszetekbe? Nekem egész biztosan a görögdinnye!


Egy úttörő étterem Isztambulban a ’90-es években: a város első vöröshúsmentes étterme, a Zencefil
Isztambulban az éttermek között az első úttörő, vöröshúsmentes és elsősorban növényi ételek kínáló étterem a Zencefil volt.


Ahol a csirke nem hús, de van vegán-barát város vegán fesztivállal
“Dehogy, ebben az ételben nincs hús.. csak csirkével készült! Ja, hogy vegetáriánus vagy?! Kiszedegetjük belőle a húsdarabokat, semmi gond!.. Ja hogy, nem csak szimplán diétázol, hogy formába gyere, hanem meggyőződésből nem eszel húst?? Nem értem…”


Török ízbomba 15 perc alatt – gránátalmás bulgursaláta
A török konyha egyik legfontosabb alapanyaga a bulgur, amelyet ezernyi fajta ízesítéssel tálalnak akár előételként, akár salátaként, köretként vagy főételként. Törökországban szerintem nem létezik olyan ember, aki ne ismerné a kısır nevű salátát, mely egy elképesztően friss ízbomba!