"A kezdetek"
Nar Gourmet blog
A török gasztronómiához kapcsolódó pályafutásom ezzel a bloggal indult, ahol 3 éven át osztottam meg különleges recepteket és gasztrotörténeti érdekességeket.
Azóta a főzés vette át az írás helyét, de a cikkek mit sem vesztenek aktualitásukból! Olvassátok szeretettel!


Török street food, ami nem döner – egy rejtőzködő török büfé az Astoriánál
Akármilyen gazdag is Törökország street food választéka, sajnos itthon ebből mi csak a dönerrel találkozhattunk és általában annak sem a legjobb változatával.. De jelentem van alternatíva!


A nagyi főztjének ízei extravagánsan modern tálalásban
Csütörtökön megnyitott a Gourmet Fesztivál, amelynek kiemelt külföldi vendége, Törökország egyik legismertebb szakácsa, Maksut Aşkar. Munkásságát már régóta követem, mert elképesztően inspiráló!


Ahol szúrós csorbókából, repcsényretekből és keserűfűből készül saláta – török termelői piacok
Végre, végre itt a tavasz és csak úgy ontja magából a csodás zöldségeket és gyümölcsöket! Legnagyobb szerencsénkre a termelők és a piaci árusok egyre bevállalósabbak.


Fűszerkönyvtár, fekete gumikesztyű burgerevéshez, virágos tejeskávék – különlegességek az isztambuli gasztrovilágból
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én akárhányszor elutazom külföldre, mindig bajban vagyok, hogy melyek vajon a leghitelesebb források, ha tippeket szeretnék gyűjteni ahhoz, hogy hova menjek enni/inni/szórakozni?


Ahol májas kebab és bárányleves a reggeli – utazás az ezerszínű Délkelet-Törökországba
A tél kellős közepén, mikor már rég elmúlt a karácsony, sőt, az azt követő diétán is túl vagyunk, de messze még a tavasz, a nyári utazások meg pláne…


Nedves hamburger, pisztáciaszósz és „marha-bacon” – isztambuli burger-sztori
Az elmúlt hetek pulyka-hal-bejgli-lencse-malac túladagolása után évkezdő posztként valami könnyed témát szerettem volna eredetileg választani…