"A kezdetek"
Nar Gourmet blog
A török gasztronómiához kapcsolódó pályafutásom ezzel a bloggal indult, ahol 3 éven át osztottam meg különleges recepteket és gasztrotörténeti érdekességeket.
Azóta a főzés vette át az írás helyét, de a cikkek mit sem vesztenek aktualitásukból! Olvassátok szeretettel!


Rövid útibeszámoló a 2024. évi égei-tengeri régióban tett körtúránkról
Ebben a videóban röviden beszámolók a 2024. évi égei-tengeri körtúránkról és a minket hazakísérő szőnyegekről, gourmet finomságokról.


Rövid útibeszámoló a 2024. évi fekete-tengeri régióban tett utazásunkról
Ebben a videóban röviden beszámolók a 2024. évi Rize környéki utazásunkról és az ott beszerzett helyi különlegességekről.


Rövid útibeszámoló a 2024. évi délkelet-törökországi utunkról
Ebben a videóban röviden beszámolók a 2024. évi délkelet-törökországi körtúránkról és bemutatom azokat a kincseket, amikre az út során tettünk szert.


A török tea története
Ebben az előadásban bemutatom a teacserje útját Kínából Törökországba, mesélek a fekete-tengeri régió tea-termesztési és tea-készítési szokásairól, valamint arról is, hogy milyen egyéb „teaféléket” fogyasztanak még Anatóliában.


Özlem Warren: Sebze
Ebben a videóban a török származású Özlem Warren blogger/szakácsnő „Sebze” (magyarul: zöldség) című, angol nyelvű szakácskönyvéről és a török konyha ezerarcú zöldséghasználatáról beszélgettünk.


A magyar gasztronómia rövid története. Mit hagytak ránk a törökök?
Ebben a videóban röviden elmesélem a magyar gasztronómia történetét, külön kiemelve, hogy mely népek milyen hatást gyakoroltak a konyhánkra, illetve, hogy a 150 év hosszú török hódoltsági időszaknak milyen nyomait hordozzuk még mindig az ételeinkben.