"A kezdetek"

Nar Gourmet blog

A török gasztronómiához kapcsolódó pályafutásom ezzel a bloggal indult, ahol 3 éven át osztottam meg különleges recepteket és gasztrotörténeti érdekességeket.
Azóta a főzés vette át az írás helyét, de a cikkek mit sem vesztenek aktualitásukból! Olvassátok szeretettel!

Online szakácskönyv-bemutatók
Tóth Ági - Nar Gourmet

Robyn Eckhardt: Istanbul & Beyond

Ebben a videóban az amerikai újságíró és díjnyertes blogger, Robyn Eckhardt Istanbul & Beyond című, angol nyelvű szakácskönyvéről és Törökország keleti felének kevéssé ismert ételeiről, regionális jellegzetességeiről beszélgettünk.

A tartalom megtekintéséhez előfizetés szükséges.

Tovább olvasom »
Nar Gourmet Club
Tóth Ági - Nar Gourmet

A török kávé története

Ebben az előadásban bemutatom, hogy hogyan került a kávé, mint ital Etiópiából Jemenen át Isztambulba, miért tiltották közel 200 éven át a kávéfogyasztást, milyenek voltak az első kávéházak, milyen rituálék alakultak ki a kávéfogyasztáshoz kötődően és még rengeteg egyéb érdekességet, ami ehhez az ikonikus italhoz köthető.

A tartalom megtekintéséhez előfizetés szükséges.

Tovább olvasom »
Nar Gourmet Club
Tóth Ági - Nar Gourmet

1. online reggeli – Mıhlama

Ez a videó a Nar Gourmet Club első online reggelijén készült, ahol a fekete-tengeri sajtos puliszkát, vagyis mıhlamát készítettem el és közben meséltem ennek a régiónak az egyéb hagyományos reggeli fogásairól.

A tartalom megtekintéséhez előfizetés szükséges.

Tovább olvasom »